PERSONAL TRAINING

Wat doet een Personal Trainer?

Een Personal Trainer, de PT, is een gekwalificeerd persoon, die is opgeleid om anderen te coachen om een gewenst niveau van lichamelijke conditie te bereiken dat geschikt is voor hun lichaam.
Of je nou voor de eerste keer naar een sportschool gaat of als je als meer ervaring hebt, er zijn veel voordelen om gebruik te maken van een Personal Trainer. De PT zal beginnen met een grondig onderzoek van jouw Life Style. Dit gebeurt bij het kennismakingsgesprek. De PT zal willen weten wat jouw doelen en wensen zijn, of er bepaalde blessure’s zijn waar rekening mee gehouden moet worden, hoeveel regelmatige lichaamsbeweging je neemt en nog meer vragen betrekking toch jouw lifestyle.

Persoonlijk fitnessprogramma

Met de antwoorden op deze vragen kan de PT werken aan een persoonlijk fitnessprogramma dat specifiek op jouw doelstellingen en mogelijkheden is gericht en dat erop is gericht om jouw huidige niveau van fitheid te optimaliseren. Door het geleidelijk verhogen van deze trainingen zal je de gewenste resultaten gaan merken.
Een van de grootste problemen met de fitnessprogramma’s is wilskracht. Je kan enthousiast zijn in de eerste paar weken, maar dat kan veranderen in het tegen opzien van het door de PT voorgeschreven programma. Een goede Personal Trainer weet dat en zal je blijven motiveren om de gewenste resultaten te halen. Naast het trainen is het ook belangrijk om goed met voeding om te gaan en voldoende rust te nemen om te herstellen. De combinatie trainen, voeding en rust is essentieel. Vraag Jack naar een persoonlijk voedingsschema om nog beter je doelstellingen te kunnen halen.

Kleine groepen

Een Personal Trainer kan 1 op 1 werken, maar ook kleine groepen coachen. Coaching 1 op 1 is het meest effectief, maar het coachen van een kleine groep heeft ook zo zijn voordelen. Zo kan men zich ophalen aan een ander, kun je van elkaar leren, kun je naar elkaar luisteren en zijn de kosten wat lager.

Kijk hier naar onze video’s.

Heb je vragen, dan kun je reageren via ons reactieformulier.