recensieIk ben begonnen bij PT Powerbody sinds begin dit jaar (4 januari 2016) Jack Scheers als personal trainer. Ik ben begonnen met personal training, omdat ik graag meer inzicht wou krijgen over cardio/kracht training en voeding.
We hadden afgesproken om 2x per week samen te trainen en 2x per week zelfstandig te trainen.
Ik merkte de eerste weken dat het erg zwaar was, omdat mijn lichaam het niet gewend was. Jack gaf mij de motivatie om door te gaan en de workout af te maken. Ik liep vast in voeding, ook daarin werd ik goed geadviseerd en kreeg ik eetschema’s toegestuurd. Ik merkte dat ik lekkerder in mijn vel ging zitten en kreeg meer energie in mijn leven. Ik begon eindelijk na jaren weer goed te ontbijten, omdat ik eindelijk wist wat goed was om te eten, daarin ben ik erg ondersteunt! Ook stond Jack zeker voor mij klaar als ik naar PT kwam en een minder leuke dag had gehad. Hij gaf energie en kracht om door te gaan en een helpende motivatie. Wat ik fijn vond aan zijn lessen was creativiteit, er was zoveel afwisseling geen één les was hetzelfde. Ik merk verschil in mijn lijf en ik zie het ook aan de buiten kant. Ik voel mij comfortabeler en beter in mijn vel! 3 maanden erna hebben we weer een nul-meting gehad en er was zeker verschil dat geeft de boost om door te gaan met sporten.

Willemijn


pt17g

Ondernemers en onderneemsters hebben baat bij Personal Training!

Klant aan het woord: “Als ondernemer ben ik vaak onderweg en daarnaast zit ik vaak achter mijn computer. In de auto of achter je scherm, het zijn geen ideale houdingen en dat merk je. Achter je scherm zit je vele uren te werken, waarbij je houding funest is voor je lichaam. Je zit krom en kijkt voortdurend in het scherm. De uren in de auto zijn comfortabeler, maar feit blijft dat je op deze manier niks of weinig doet aan je houding of aan lichaamsbeweging. Ik ben nu midden vijftig en probeerde fit te blijven door wat te gaan fietsen. Dat helpt best wel een beetje, maar als je echt wat wilt gaan doen aan je lichaam, dan is een Personal Trainer de beste oplossing.”

Waarom is een Personal Trainer de beste oplossing?

De klant vervolgt: “Als je zelf wat doet aan sport is dat prima. Het zet echter geen zoden aan de dijk. Je bepaalt immers zelf hoelang je sport en met welke intensiteit. Vaak is de intensiteit heel laag, want discipline en langer doorgaan dan je zou moeten doen, is niet wat gebeurt, is mijn eigen ervaring. Sinds een maand word ik op een hele aangename,maar resolute wijze, getraind door Personal Trainer Jack Scheers van PT Powerbody. Hij heeft een eigen PT Studio in Eemnes. Personal Training is het beste wat mij op sportief gebied is overgekomen!”

Waarom is Personal Training zo goed?

Klant: “Als ondernemer denk je te weten wat goed voor je is. Ondernemers hebben dat vaak. Wat ondernemers echter niet goed kunnen inschatten, is het resultaat dat ze kunnen krijgen als ze door een gediplomeerde Personal Trainer onder handen worden genomen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Als je bij Jack binnenkomt voor een gratis intakegesprek, dan wordt je hartelijk ontvangen. Meteen daarna neemt hij allerlei belangrijke dingen met je door over je live style en hoe je met je eigen gezondheid omgaat. Hij bespreekt alles met je en dat is nogal confronterend. Na het intakegesprek volgt een nul-meting. Bij deze nul-meting worden allerlei waarden en gegevens vastgelegd. Al deze gegevens geven aan hoe het lichamelijk met je gesteld is en als uitgangspunt dienen om vanuit deze gegevens naar een doelstelling te werken.”

Wat vond u van deze nul-meting?

Klant: “De nul-meting is niet zomaar iets. Jack neemt diverse gegevens op m.b.t. je lichaam en als deze zijn genoteerd in zijn computer dien je enkele fysieke oefeningen te doen. Dit is vrij pittig kan ik je zeggen. Jack wil graag een goed inzicht krijgen in je fysieke gesteldheid. Daar zijn bepaalde oefeningen voor. Aan het einde van de nul-meting ben je echt fysiek, maar ook mentaal door een wringer gehaald. Je denkt dat je heel wat bent, maar na de nul-meting begrijp je waarom je een Personal Trainer nodig hebt.”

Wat hebt u na de nul-meting afgesproken?

De klant vervolgt: “Op basis van de uitkomsten van de nul-meting bleek dat ik echt veel meer moest gaan doen aan mijn conditie. Niet alleen aan mijn conditie, maar ook aan mijn houding. Een aantal Personal Trainingen waren bij Jack in zijn PT Studio in Eemnes. Daarna hebben we ook diverse malen getraind op de Bussumse Hei. Heerlijk in de prachtige natuur.

De Personal Training duurt een uur. Na elk uur was ik flink aangepakt door Jack, maar achteraf altijd met een prima gevoel. Jack weet exact hoe hij met je moet omgaan en hij is heel streng. Daardoor ga je je beoogde doelstelling halen.”

Hoelang gaat u door met Personal Training?

Klant: “Ik krijgt van Jack elke dinsdagochtend en donderdagochtend een uur Personal Training. Dit bevalt zo goed dat ik dit voorlopig blijf doen. Sowieso krijg ik advies van Jack en hij houdt exact bij hoe het met mijn persoonlijke conditie is. Daarnaast geeft hij mij voedingsadviezen waar ik veel baat bij heb. Jack zegt dat de juiste voeding is bedoeld om te kunnen trainen, maar ook om te kunnen herstellen na een training. Doordat Jack je uitstekend persoonlijk begeleid, voel ik mij bij Jack enorm op mijn gemak en hij zorgt tevens ervoor dat ik mijn persoonlijke doelstelling zeker ga halen!”


Zo… Een recensie schrijven. Niet iets wat ik dagelijks doe, maar wel leuk om eens wat te schrijven over je ervaringen en anderen daarmee te inspireren of te waarschuwen .

De afgelopen vier maanden heb ik personal training gehad van PT Powerbody a.k.a. Jack Scheers. Ik kan nu een heel slijmerig verhaal ophangen over hoe geweldig Jack is, maar aangezien mij dat geen gratis PT oplevert doe ik dat niet .
Oké, nu even serieus.
Personal trainers komen tegenwoordig met bosjes tegelijk. Iedereen kan een cursus o.i.d. doen en zich personal trainer noemen. Er zijn goede en minder goede en hoe weet je nu welke je moet kiezen? Vier jaar geleden ben ik begonnen met intensief trainen omdat ik mijn lijf en levenstijl zat was. Eerst zelf daarna met personal training.
Ik heb al een aantal verschillende trainers gehad en train zelf thuis ook nog. Heb ik dan verstand van wie een goede pt is en wie niet? Nee… Kun je daar verstand van hebben? Nee.. Dat denk ik niet. Personal training ga je doen omdat je hulp nodig hebt, hulp om sterker te worden, conditie te verbeteren, af te vallen, op alle fronten of één onderdeel.. Een pt kan je daarin ondersteunen en begeleiden. Ik had pt omdat ik op alle fronten wilde ontwikkelen en groeien.
Even terug naar goed of niet goed..
Hoe kies je een pt? Wat mij betreft op gevoel. Zoals ik al zei heb ik er al een paar versleten en kom ik ook zeker bij allemaal wel weer een keer terug.
Wat ik verwacht van mijn personal trainer: kennis van zaken, welke oefeningen je waarvoor doet, hoe je het uitvoert en hoe je aan verbetering kan werken. Maar ook van voeding. Een gezonde levensstijl is niet alleen bewegen. Het is een combinatie van alles. Voeding, sport, ontspanning en voldoende slaap.
Ik verwacht ook dat ik gestimuleerd word om meer uit mezelf te halen dan ik denk te hebben. Net even dat extraatje om een kg extra te tillen, een km harder te lopen en die ene reep chocola toch maar niet op te eten.
Uiteindelijk is het voor mij het belangrijkste dat ik een klik voel. Dat ik met plezier naar de sessies ga en met voldoening weer thuis kom.
Nu even over PT Powerbody, begin van de zomer zag ik deze pagina op fb voorbij komen. Ik kende Jack al uit de sportschool en was verrast dat hij voor zichzelf was begonnen. Super knap en stoer! En een hele uitdaging in deze tijd, want je moet er toch uitspringen om klanten te werven aangezien er zoveel pt’s zijn. Ik was net een paar maanden aan het klieren geweest met mijn levensstijl en moest echt weer even aan de bak. Ik besloot PT Powerbody een berichtje te sturen om te vragen hoe en wat. Het werd een gezellig gesprek en voor ik het wist zat Jack bij mij op de bank voor een intake.
Waarom ik besloot voor Jack te kiezen?:
1) Jack is jong, vol energie, net gestart, up-to-date wat betreft kennis over voeding en bewegen en gewoon een goeie gast.
2) Jack stimuleert en motiveert en zorgt dat je net dat beetje extra geeft waarvan je denkt het eigenlijk niet te kunnen.
3) Jack geeft training op de sportschool, hij heeft een eigen ruimte in Eemnes én komt aan huis als je dat beter uitkomt. Vooral dit laatste was voor mij belangrijk.

Na vier maanden pt van Jack ben ik gewicht verloren, mijn vetpercentage is gedaald, centimeters omvang kwijt en ik zit lekkerder in mijn vel. En mijn conditie en kracht zijn aanzienlijk verbeterd!
Helaas moet ik stoppen met pt vanwege privé toestanden, en moet ik weer zelf aan de slag.

Ik vind Jack een prettige personal trainer, hij houdt mijn voortgang bij en het is ook nog eens gezellig.

Kiezen voor pt van PT Powerbody? Ik zou het zo weer doen.
Voor iedereen die de keuze wil maken: zorg dat het goed voelt en dat je er vertrouwen in hebt dat Jack je kan helpen. Ik weet dat hij het kan, maar vergeet niet:
Een goede pt is stap één, je moet echt ZELF aan de slag om resultaat te boeken!

Jack, dank je wel voor alles! Je bent een topper! Ik geef je 4 van de 5 sterren omdat niemand perfect is keep up the good work!

Melissa Smit