Mijn ervaring met Jack Scheers als Personal Trainer.

Mijn eerste ontmoeting met Jack was meteen een hele oplevendige positieve trainer die denkt in mogelijkheden, opbouwen, voldoening halen uit jou groeimomenten en de beste leermomenten uit je diepstepunten.
Tevens een vertrouwenspersoon die je goed kan vertrouwen.
Ik heb met veel plezier bij Jack getraind.
Met goede begeleiding in zijn methodes, vriendelijke flexibele houding en de positieve motiverende manier om altijd het meeste uit jezelf en je training te halen werkt echt Top!
 
Nu als startende ondernemer wat minder tijd om te kunnen trainen maar 1 ding staat zo vast als een huis, bij Jack train ik weer zodra het weer kan!
Jack heeft mij echt positive motivatie gebracht.
Kortom, voor een top Personal Trainer die niet alleenmaar als drill instructor te werk gaat ben je bij Jack Scheers in goeie handen.
 

Dus als je leven echt aan een  opfriscursus toe is kan ik Jack zeker aanbevelen!

 
Tristan

Is IF niet wat voor jou? 

Dat was wat Jack mij vroeg nadat ik bij hem had aangegeven dat het tijd werd met mezelf aan de slag te gaan. Nadat ik me had ingelezen over de IF methode en de gezondheidseffecten die mij erg aanspraken, besloot ik hiermee aan de gang te willen.  

In het kort: Ik ben 49 jaar en door omstandigheden 2 jaar mijn lichaam geen aandacht gegeven. Het resultaat was: gewichtstoename, spierverlies en moe. Die ene broek die niet meer paste was de druppel. Ik heb Jack gebeld en gevraagd of hij mij wilde begeleiden om mijn doel te bereiken. 

Samen met Jack heb ik gekeken naar een voor mij haalbare vorm van IF, een passend eiwitrijk, koolhydraatarm en caloriearm dieet gedurende 6 weken met als doel: 6 kg gewichtsverlies, spiermassa op peil houden met als resultaat een gezonder en fitter lichaam.  

De uitdaging voor mij was om in dit traject te blijven luisteren naar mijn lichaam, ofwel wees lief voor jezelf. Eenmaal A gezegd wil ik nog wel is doordraven en dus mezelf uitputten. Dus mijn opdracht van Jack: blijf je energielevel goed in de gaten houden en blijf genoeg eten. Jezelf een extraatje  toestaan als je lichaam er om vraagt in plaats van focus op gewichtsverlies. Dat extraatje is dan bijv een handje noten of een snee roggebrood met kaas. 

Wat ik 6 weken heb gedaan is 12/12 de ene dag en de andere dag 20/4 en dat om en om. Je wordt meteen met je eigen eetgedrag geconfronteerd, want zowel je buik als je hoofd gaan protesteren. Gek genoeg went je lichaam erg snel aan verandering, daarin tegen vindt je hoofd iets anders… 

Mindset en focus dat is waar je op wordt getest is mijn ervaring. Ik had een doel, dus geen gezeur, gewoon die knop om. Die borrelende buik, de gezamenlijke lunch op het werk waar je niet aan mee doet..Ik ben de dagen door gekomen met water en groene thee. Eigenlijk ging dat heel goed. Nog nooit heb ik zoveel water en thee gedronken en in tijden heb ik geen hoofdpijn meer gehad, dat is echt heel fijn! Aangezien mijn eetritme voor ik met IF begon bestond uit het eten van kleine porties gedurende de dag van opstaan tot het naar bed gaan en het dagelijks drinken van een wijntje waren de avonden wel zwaar. Mijn buik moest wennen aan grotere porties dan ik gewend was om toch de juiste hoeveelheden voedingsstoffen naar binnen te krijgen in de tijd dat je mag eten en minder porties om zo min mogelijk suikerpieken te krijgen. Geen wijntje en een klein borrelhapje… 

Bijzonder te ervaren dat je buik vol zit en je de hele avond aan het zoeken bent naar iets te eten. Gedurende die 6 weken bleef dat lastig. Maar, ik wilde het schema volhouden dus dat lukte ook. Ook wat betreft het sporten. Ik ben een beweger en geen krachtpatser. Maar zei Jack: Het is belangrijk dat je wel wat krachttraining gaat doen want anders ga je spiermassa verliezen en dat is niet de bedoeling. Dus ik ben thuis aan de gang gegaan met niet te zware gewichtjes om mijn lichaam geleidelijk te laten wennen aan belasting. 5 dagen in de week 20 minuutjes oefeningen doen. Verstand op 0! Muziek aan en per setje de focus erbij. In plaats van..ffff ik moet nog een uur, geen kracht, druk geweest op werk….herkenbaar??? Om inzicht te krijgen in het verloop heeft Jack me gevraagd dagelijks mijn dieet, beweging en mindset bij te houden in een schrift.  

Na 3 weken de eerste meting: 3.5kg eraf en allemaal vet!!! Wauw wat gaaf en wat een opkikker! De 3 weken daarna gingen ook super goed met als resultaat weer 2.5 kg vet eraf! Na 6 weken intensief bezig te zijn geweest ben ik 5.5 kg lichter, mijn vetpercentage is gedaald, ik heb geen hoofdpijn meer, mijn broek past weer en ik voel me lekkerder in mijn vel. Vooral erg trots! Ik kan dit alle vrouwen boven de 40 aanbevelen!  

Nu ik mijn doel heb bereikt is het zaak om het zo te houden. Ik ben nu inmiddels 4 weken verder en ik hou me aan het IF schema 16/8. Aangezien ik s avonds toch graag wat knabbel betekent dat voor mij dat ik begin met eten om 14.00 uur. Dan kan ik tot s avonds 22.00 uur wat nuttigen. Zo geef ik mijn lichaam 16 uur rust en mijn mind ook omdat ik s avonds kan eten. Win win situatie. Ook drink ik weer een wijntje en ben wat meer koolhydraten gaan eten. Na 4 weken dit te hebben gedaan heeft Jack me weer gemeten: nog een kilo eraf ondanks dat wijntje, en weer dagelijks goede koolhydraten te nuttigen! 

Conclusie is dat het IF in combinatie met een dieet en beweging er bij mij voor heeft gezorgd dat ik op een verantwoorde manier kilo s kwijt ben geraakt, bewust ben geworden van mijn eetgedrag en me opnieuw heb verdiept in gezonde voeding voor vrouwen boven de 40! Uiteindelijk wil ik zo gezond mogelijk oud worden.  

Jack je bent een topper! Dank je wel voor je luisterend oor en je advies! Het programma wat je me hebt aangeboden zou voor veel vrouwen boven de 40 een manier kunnen zijn om weer in shape te komen!! 

Super dank je wel!  

IF fan 


Dankzij PT Powerbody zit er weer ritme en balans in onze lifestyle. Je wordt op de juiste manier getriggerd. Fysiek en mentaal. en het resultaat mag er wezen.
 
Roy & Lucia

Jack Scheers van PT Powerbody  Thanks voor alle trainingen, ervoor gezorgd hebben dat ik weer strak in het pak zit en zomer klaar ben. Wederom weer aan de slag ben gegaan…

 
Ik kan het iedereen aanraden, als je PT nodig hebt een stok achter de deur..
 
Hier moet je zijn!
 

Nathalie Ten Caat-Bulo


Begin Februari bij Jack op gesprek geweest, aangegeven wat mijn wensen waren en daar kon Jack zeker aan voldoen. Tijdens dit gesprek heeft Jack mij ook overtuigd om mijn man ook mee te nemen. Nu nog de uitdaging om hem ook mee te krijgen. Na wat uitleg wat Jack allemaal deed en wat hij voor ons kon betekenen was dat ook gelukt! Nu kwam de uitdaging voor Jack hoe ga je de dame en heer tevreden houden, verschillende persoonlijkheden, verschillende belangen, wensen en totaal verschillende interesses. ik kan niet anders zeggen dat Jack hier aardig is in geslaagd, met de afwisseling in gewichten dan weer hardlopen, conditie training en zelfs zelfverdediging hebben wij met heel veel plezier samen mogen trainen.
 
Ninotschka & Michael 
 

11/11/2020
Nou dit was hem dan, mijn laatste PT (personal training) van Jack Scheers bij PT Powerbody.
 
Waarom ik PT lessen ben gaan volgen? Omdat ik bij alle sportscholen in Lelystad al een donateurschap gehad heb, maar steeds maar weer mijn sportsmoezenboek erbij pakte.
 
Met PT is het toch wat meer een ‘stok-achter-deur’ om wel te gaan! Maar zeker ook een cadeautje voor mezelf! Kan namelijk blijven mopperen als ik naar mijn eigen sportprestaties kijk…of er iets aan doen! En gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen, want Jack is meer dan alleen een sportcoach, want ook heeft hij steeds met een glimlach m’n gezeur (en gevloek) aangehoord en mij zeker goede tips gegeven zodat ik sterker ben geworden (ook mentaal!)
 
Dus ben je je eigen gemopper zat? Doe er wat aan! Ik heb het ook gedaan! Een periode PT lessen gevolgd! Met een sportief resultaat! Kan nu lekker verder met de groepslessen (wanneer die weer mogen, maar ook daar is nu tijdelijk bij Progress Performance Center Lelystad een oplossing voor gevonden!)
 

Thnx Jack 💪🏻 Groetjes Chantal


Ik ben begonnen bij PT Powerbody sinds begin dit jaar (4 januari 2016) Jack Scheers als personal trainer. Ik ben begonnen met personal training, omdat ik graag meer inzicht wou krijgen over cardio/kracht training en voeding.
We hadden afgesproken om 2x per week samen te trainen en 2x per week zelfstandig te trainen.
Ik merkte de eerste weken dat het erg zwaar was, omdat mijn lichaam het niet gewend was. Jack gaf mij de motivatie om door te gaan en de workout af te maken. Ik liep vast in voeding, ook daarin werd ik goed geadviseerd en kreeg ik eetschema’s toegestuurd. Ik merkte dat ik lekkerder in mijn vel ging zitten en kreeg meer energie in mijn leven. Ik begon eindelijk na jaren weer goed te ontbijten, omdat ik eindelijk wist wat goed was om te eten, daarin ben ik erg ondersteunt! Ook stond Jack zeker voor mij klaar als ik naar PT kwam en een minder leuke dag had gehad. Hij gaf energie en kracht om door te gaan en een helpende motivatie. Wat ik fijn vond aan zijn lessen was creativiteit, er was zoveel afwisseling geen één les was hetzelfde. Ik merk verschil in mijn lijf en ik zie het ook aan de buiten kant. Ik voel mij comfortabeler en beter in mijn vel! 3 maanden erna hebben we weer een nul-meting gehad en er was zeker verschil dat geeft de boost om door te gaan met sporten.

Willemijn

 


 

Ondernemers en onderneemsters hebben baat bij Personal Training!

Klant aan het woord: “Als ondernemer ben ik vaak onderweg en daarnaast zit ik vaak achter mijn computer. In de auto of achter je scherm, het zijn geen ideale houdingen en dat merk je. Achter je scherm zit je vele uren te werken, waarbij je houding funest is voor je lichaam. Je zit krom en kijkt voortdurend in het scherm. De uren in de auto zijn comfortabeler, maar feit blijft dat je op deze manier niks of weinig doet aan je houding of aan lichaamsbeweging. Ik ben nu midden vijftig en probeerde fit te blijven door wat te gaan fietsen. Dat helpt best wel een beetje, maar als je echt wat wilt gaan doen aan je lichaam, dan is een Personal Trainer de beste oplossing.”

Waarom is een Personal Trainer de beste oplossing?

De klant vervolgt: “Als je zelf wat doet aan sport is dat prima. Het zet echter geen zoden aan de dijk. Je bepaalt immers zelf hoelang je sport en met welke intensiteit. Vaak is de intensiteit heel laag, want discipline en langer doorgaan dan je zou moeten doen, is niet wat gebeurt, is mijn eigen ervaring. Sinds een maand word ik op een hele aangename,maar resolute wijze, getraind door Personal Trainer Jack Scheers van PT Powerbody. Hij heeft een eigen PT Studio in Eemnes. Personal Training is het beste wat mij op sportief gebied is overgekomen!”

Waarom is Personal Training zo goed?

Klant: “Als ondernemer denk je te weten wat goed voor je is. Ondernemers hebben dat vaak. Wat ondernemers echter niet goed kunnen inschatten, is het resultaat dat ze kunnen krijgen als ze door een gediplomeerde Personal Trainer onder handen worden genomen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Als je bij Jack binnenkomt voor een gratis intakegesprek, dan wordt je hartelijk ontvangen. Meteen daarna neemt hij allerlei belangrijke dingen met je door over je live style en hoe je met je eigen gezondheid omgaat. Hij bespreekt alles met je en dat is nogal confronterend. Na het intakegesprek volgt een nul-meting. Bij deze nul-meting worden allerlei waarden en gegevens vastgelegd. Al deze gegevens geven aan hoe het lichamelijk met je gesteld is en als uitgangspunt dienen om vanuit deze gegevens naar een doelstelling te werken.”

Wat vond u van deze nul-meting?

Klant: “De nul-meting is niet zomaar iets. Jack neemt diverse gegevens op m.b.t. je lichaam en als deze zijn genoteerd in zijn computer dien je enkele fysieke oefeningen te doen. Dit is vrij pittig kan ik je zeggen. Jack wil graag een goed inzicht krijgen in je fysieke gesteldheid. Daar zijn bepaalde oefeningen voor. Aan het einde van de nul-meting ben je echt fysiek, maar ook mentaal door een wringer gehaald. Je denkt dat je heel wat bent, maar na de nul-meting begrijp je waarom je een Personal Trainer nodig hebt.”

Wat hebt u na de nul-meting afgesproken?

De klant vervolgt: “Op basis van de uitkomsten van de nul-meting bleek dat ik echt veel meer moest gaan doen aan mijn conditie. Niet alleen aan mijn conditie, maar ook aan mijn houding. Een aantal Personal Trainingen waren bij Jack in zijn PT Studio in Eemnes. Daarna hebben we ook diverse malen getraind op de Bussumse Hei. Heerlijk in de prachtige natuur.

De Personal Training duurt een uur. Na elk uur was ik flink aangepakt door Jack, maar achteraf altijd met een prima gevoel. Jack weet exact hoe hij met je moet omgaan en hij is heel streng. Daardoor ga je je beoogde doelstelling halen.”

Hoelang gaat u door met Personal Training?

Klant: “Ik krijgt van Jack elke dinsdagochtend en donderdagochtend een uur Personal Training. Dit bevalt zo goed dat ik dit voorlopig blijf doen. Sowieso krijg ik advies van Jack en hij houdt exact bij hoe het met mijn persoonlijke conditie is. Daarnaast geeft hij mij voedingsadviezen waar ik veel baat bij heb. Jack zegt dat de juiste voeding is bedoeld om te kunnen trainen, maar ook om te kunnen herstellen na een training. Doordat Jack je uitstekend persoonlijk begeleid, voel ik mij bij Jack enorm op mijn gemak en hij zorgt tevens ervoor dat ik mijn persoonlijke doelstelling zeker ga halen!”


Zo… Een recensie schrijven. Niet iets wat ik dagelijks doe, maar wel leuk om eens wat te schrijven over je ervaringen en anderen daarmee te inspireren of te waarschuwen .

De afgelopen vier maanden heb ik personal training gehad van PT Powerbody a.k.a. Jack Scheers. Ik kan nu een heel slijmerig verhaal ophangen over hoe geweldig Jack is, maar aangezien mij dat geen gratis PT oplevert doe ik dat niet .
Oké, nu even serieus.
Personal trainers komen tegenwoordig met bosjes tegelijk. Iedereen kan een cursus o.i.d. doen en zich personal trainer noemen. Er zijn goede en minder goede en hoe weet je nu welke je moet kiezen? Vier jaar geleden ben ik begonnen met intensief trainen omdat ik mijn lijf en levenstijl zat was. Eerst zelf daarna met personal training.
Ik heb al een aantal verschillende trainers gehad en train zelf thuis ook nog. Heb ik dan verstand van wie een goede pt is en wie niet? Nee… Kun je daar verstand van hebben? Nee.. Dat denk ik niet. Personal training ga je doen omdat je hulp nodig hebt, hulp om sterker te worden, conditie te verbeteren, af te vallen, op alle fronten of één onderdeel.. Een pt kan je daarin ondersteunen en begeleiden. Ik had pt omdat ik op alle fronten wilde ontwikkelen en groeien.
Even terug naar goed of niet goed..
Hoe kies je een pt? Wat mij betreft op gevoel. Zoals ik al zei heb ik er al een paar versleten en kom ik ook zeker bij allemaal wel weer een keer terug.
Wat ik verwacht van mijn personal trainer: kennis van zaken, welke oefeningen je waarvoor doet, hoe je het uitvoert en hoe je aan verbetering kan werken. Maar ook van voeding. Een gezonde levensstijl is niet alleen bewegen. Het is een combinatie van alles. Voeding, sport, ontspanning en voldoende slaap.
Ik verwacht ook dat ik gestimuleerd word om meer uit mezelf te halen dan ik denk te hebben. Net even dat extraatje om een kg extra te tillen, een km harder te lopen en die ene reep chocola toch maar niet op te eten.
Uiteindelijk is het voor mij het belangrijkste dat ik een klik voel. Dat ik met plezier naar de sessies ga en met voldoening weer thuis kom.
Nu even over PT Powerbody, begin van de zomer zag ik deze pagina op fb voorbij komen. Ik kende Jack al uit de sportschool en was verrast dat hij voor zichzelf was begonnen. Super knap en stoer! En een hele uitdaging in deze tijd, want je moet er toch uitspringen om klanten te werven aangezien er zoveel pt’s zijn. Ik was net een paar maanden aan het klieren geweest met mijn levensstijl en moest echt weer even aan de bak. Ik besloot PT Powerbody een berichtje te sturen om te vragen hoe en wat. Het werd een gezellig gesprek en voor ik het wist zat Jack bij mij op de bank voor een intake.
Waarom ik besloot voor Jack te kiezen?:
1) Jack is jong, vol energie, net gestart, up-to-date wat betreft kennis over voeding en bewegen en gewoon een goeie gast.
2) Jack stimuleert en motiveert en zorgt dat je net dat beetje extra geeft waarvan je denkt het eigenlijk niet te kunnen.
3) Jack geeft training op de sportschool, hij heeft een eigen ruimte in Eemnes én komt aan huis als je dat beter uitkomt. Vooral dit laatste was voor mij belangrijk.

Na vier maanden pt van Jack ben ik gewicht verloren, mijn vetpercentage is gedaald, centimeters omvang kwijt en ik zit lekkerder in mijn vel. En mijn conditie en kracht zijn aanzienlijk verbeterd!
Helaas moet ik stoppen met pt vanwege privé toestanden, en moet ik weer zelf aan de slag.

Ik vind Jack een prettige personal trainer, hij houdt mijn voortgang bij en het is ook nog eens gezellig.

Kiezen voor pt van PT Powerbody? Ik zou het zo weer doen.
Voor iedereen die de keuze wil maken: zorg dat het goed voelt en dat je er vertrouwen in hebt dat Jack je kan helpen. Ik weet dat hij het kan, maar vergeet niet:
Een goede pt is stap één, je moet echt ZELF aan de slag om resultaat te boeken!

Jack, dank je wel voor alles! Je bent een topper! Ik geef je 4 van de 5 sterren omdat niemand perfect is keep up the good work!

Melissa Smit